Vormingen

Rouwen is een enorm belangrijk onderwerp, maar communicatie er rond ligt moeilijk.

Vzw Rouwkost helpt graag om kennis rond rouwen te delen en bespreekbaar te maken.

Vzw Rouwkost organiseert vormingen rond rouw-gerelateerde thema’s op maat van het publiek. Zo mochten we al vormingen geven aan thuisbegeleidingsdiensten, leerkrachten kleuter- en lager onderwijs, CLB en Child Focus alsook aan middelbare school leerlingen.

Wij vragen hiervoor een financiële bijdrage welke integraal naar onze werking gaat. Meer info kan je bekomen via onderstaande contactformulier.

 

Wie geeft de vormingen?

Luc De Geyndt was tot voor 1 mei 2019 verantwoordelijke van de dienst slachtofferbejegening bij de PolitieZone AMOW. Zo heeft hij heel wat families gezien en ondersteund met informatie aan het begin van hun rouwproces. Nu geniet hij van zijn pensioen maar blijft actief in vzw Rouwkost o.a. door vormingen te geven. Hij stond samen met Kim De Nil aan de wieg van het doosje “De eerste troost” in 2013, dat rouwen bespreekbaar helpt maken voor jonge kinderen.

Een recensie na het geven van een vorming aan kinderbegeleiders:

Ik heb van de begeleiding ondertussen ook feedback gehad over de vorming, ze waren allemaal zeer onder de indruk, vonden het een fijne vorming. Ondanks het zware thema kwam dit toch goed en duidelijk over. Ze vonden het ook heel erg fijn om een docent met ervaring in hetgeen hij geeft, te hebben.

                                                        12/06/23 Huis vh Kind, Hamont

Ben je geïnteresseerd in een eventuele vorming? Vul dan zeker onderstaand contactformulier in. Informatie zoals leeftijdsgroep en locatie helpen ons om je bericht beter te beantwoorden.

Vragen over vormingen