Initiatieven

Soms vinden nabestaanden troost in het bedenken van initiatieven om ook andere te helpen in hun rouw. Zeker als er kinderen betrokken zijn, zet dit aan tot het bedenken van manieren om hun eigen kinderen maar ook anderen in dezelfde situatie, het verlies te helpen verwerken. Hieronder vind je enkele links van dergelijke initiatieven, het kan misschien inspirerend werken.   

Kledij van de overledene verwerken in knuffelkleding, de as na een crematie verwerken in een hangertje, een kussensloop van de lievelings t-shirt maken,… er zijn veel creatieve mogelijkheden. Via onderstaande link vind je een artikel uit de krant waarin verteld wordt hoe Jef zijn overleden opa toch nog bij zich heeft.

Hieronder vind je een andere manier om kinderen te helpen in een verlies. Kathleen Amant is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Het begrijpen wat dood zijn betekent wordt weergegeven in een boekje “tot voorbij de regenboog”, dit boekje maakt deel uit van een aankoopbaar pakketje dat diverse hulpmiddelen bevat om kinderen te helpen rouwen.

Wie geconfronteerd wordt met het verlies van een geliefd persoon weet maar al te goed hoe moeilijk en pijnlijk deze gebeurtenis is.           Op die momenten van verdriet heb je vaak nood aan een houvast. Een tastbaar symbool, iets dat een stukje van de overledene in zich draagt, kan veel steun en troost bieden. Met een kledingstuk van de overledene maakt M-emo een object dat je altijd dicht bij je kan hebben.  Samen kiezen we een voorwerp zoals een tasje, een dekentje, een kussen, een knuffel… dat je altijd kan koesteren en je dierbare dichter bij jou brengt.